z

Kiflice sa sirom

 

Kiflice sa sirom

Ima li išta lepše nego kad dom zamiriše na sveže domaće kiflice!

Ukoliko ste ljubitelj domaće kuhinje, sigurni smo da kiflice spadaju u jedno od vaših omiljenih peciva.

Ove kiflice su mogu jesti sveze pecene. Takodje se mogu zamrznuti pecene i ohladjene i kasnije jesti nakon kratkog odmrzavanja.

Sastojci

  • Priprema kvasca
    • Kvasac svez - 15 grama
    • Mleko - 200 ml
    • Secer - 1 kasika
    • Brasno 1 kasika
  • Mesenje testa
    • Brasno - 1 kg 
    • Zejtin - 300 ml
    • Secer - 2 kasike
    • So - 1 kasika
    • Mleko - 400 ml
  • Formiranje kiflica
    • Jaje - 1 kom
    • Sir - 100 gr
    • Susam - 50 gr

Postupak

  • Priprema kvasca
    • U mlako mleko umesati: svez kvasac, secer i brasno. Kada kvasac proradi, postupak je gotov.
  • Mesenje testa
    • U brasno umesati: pripremljen kvasac, secer, so, mleko i zejtin. Mesati dok testo ne postane ujednaceno, bez grudvica, srednje tvrdoce.
  • Dizanje testa
    • Testo poklopiti i ostaviti na toplom mestu 1 h.
  • Formiranje kiflica
    • Podignuto mesto blago premesiti, podeliti na 6 delova i formirati kuglice. Uzimati jednu po jednu kuglicu. Rastanjiti oklagijom u kruzni oblik. Rastanjeno testo podeliti na 8 delova. Na kraju dela kasicicom dodati sira i urolati kiflice. Redjati kiflice na pek pair postavljen na plehu za pecenje. Kada se napuni pleh pokriti krpom ili plastikom i dozvoliti kiflicama da narastu 1/2 h. Narasle kiflice premazati jajetim i posipati susamom.
  • Pecenje
    • U vec zagrejanu rernu ubaciti pleh sa kiflicama. Peci 35 min.


Nema komentara:

Objavi komentar